Servicii 1

Servicii

Verificari afaceri

-Investigații cu privire la seriozitatea  și moralitatea asociaților, clienților, furnizorilor, posibili parteneri de afaceri

Inițierea/derularea unui parteneriat de afaceri se bazează pe premisa onestității. Cu toate acestea, câteodată, este necesar a se realiza verificări suplimentare privind corectitudinea, reputația unor parteneri de afaceri, pentru că, nu-i așa,…Trust, but verify.
Posibilitatea ca partenerii sau potențialii dumneavoastră parteneri să nu fie onești sau să existe motive de îngrijorare în privința legalității operațiunilor derulate de aceștia nu este plăcută, fiind util a se realiza investigații specifice.

Inițierea unei investigații poate fi un eveniment stresant, dar necesar: în cel mai bun caz suspiciunile nu vor fi confirmate și veți redeveni sigur de business-ul dumneavoastră.
Detectivii noștri particulari, provenind din zona de intelligence și antifraudă, au o bogată experiență in activități de investigații specifice și analiză financiară, combinând elemente de OSINT și business intelligence cu cele de supraveghere foto-video și filaj. Ex.: obtinere de Informatii privind societati comerciale active, depistare filiere societati fantoma, cesiuni fictive.
Cu ani de experiență în spate, serviciile noastre sunt discrete și absolut confidențiale, oferindu-vă toate necesare unei decizii bine informate.

De asemenea, experții noștri vă oferă consultanță în vederea celui mai bun mod de procedare în ceea ce privește atât investigația propriu-zisă, cât și în stabilirea unor mecanisme preventive care vă vor proteja compania de neplăceri pe viitor.

detectiv

Sunt dese situatiile in care, din dorinta de a patrunde rapid sau a castiga o cota cat mai mare de piata, o companie prejudiciaza direct si de cele mai multe ori intentionat, activitatea firmelor concurente, apeland la practici ilegale: denigrarea (vehicularea de informatii inexacte sau false despre activitatea acestora), concurenta “parazitara” (obtinerea de avantaje ca urmare a confuziei create intre marci s.a.), concurenta ilicita, frauda fiscala (incalcarea legislatiei fiscale, ceea ce permite obtinerea unor costuri mai mici si posibilitatea practicarii unor preturi scazute), dumping, “furtul” de clientela etc.

Detectivii noștri particulari, provenind din zona de intelligence și antifraudă, au o bogată experiență in activități de investigații specifice și analiză financiară, combinând elemente de OSINT și business intelligence cu cele de supraveghere foto-video și filaj, si vă pot oferi, astfel,  consultanță în vederea celui mai bun mod de procedare în ceea ce privește atât investigația propriu-zisă, cât și în stabilirea unor mecanisme preventive care vă vor proteja compania de neplăceri pe viitor. 

detectiv

Serviciile de supraveghere operativa pentru companii  furnizate de un detectiv particular experimentat, va pot pune la dispozitie probele necesare daca suspectati ca unul dintre angajatii dvs., personalul contractual sau alte persoane care au legatura cu firma dvs, actioneaza ilegal sau impotriva intereselor companiei.

Multe companii tin seama doar de aspectele declarate si usor verificabile referitoare la o astfel de persoana si, abia in momentul in care se confrunta cu dificultati, recurg la verificari amanuntite care scot la iveala aspecte problematice.

In aceste cazuri este mai dificila concedierea sau rezilierea contractului si totul ar fi fost mult mai simplu daca aceste verificari ar fi fost intreprinse inainte de incheierea oricarui contract.

In acest sens serviciile noastre acopera:

– Investigatii privind persoane (identificare dupa descriere sau numar de inmatriculare auto, localizare, patrimoniu, relatii de grup, surse de venituri, tip de afaceri derulate, etc.)
– Investigații cu privire la persoanele angajate care  simulează  în mod frecvent boli false, loialitatea fata de companie, respectarea atributiilor de serviciu  și  depistarea în timp util a unor posibile prejudicii adus companiei (certificate medicale, învoiri etc). Abuzul de droguri şi alcool poate avea consecinţe grave asupra siguranţei şi eficienţei la locul de muncă şi poate genera un comportament infracţional daunator companiei si personalului angajat.

– Investigații în cadrul companiilor private cu privire la  depistarea folosirii neadecvate a bunurilor sau utilizarea acestora în interes propriu și nejustificat de către angajați. Niciun angajat nu este îndreptăţit să folosească bunurile aparţinând companiei, informaţiile sau funcţia pe care o deţine pentru a obţine un câştig personal nemeritat, de asemenea niciun angajat nu poate concura direct sau indirect compania, fara acordul acesteia. De cele mai multe ori, ne trezim ca avem costuri foarte mari, una dintre cauze poate fi si libertatea angajatului in folosirea bunurilor firmei in scopuri proprii. Cat te poate costa sa-ti verifici loialitatea angajatului fata de firma? Ce pierderi poti avea? Cu certitudine vei avea numai de castigat.

– Investigatii privind ocuparea fortei de muncă cu privire la  autenticitatea documentelor anexate pentru incheierea formalitatilor de angajare: curiculum vitae, adeverinta de la angajatorul precedent, referinte, diplome de studii liceale, postliceale, universitare, postuniversitare, doctorat, scoli de arte si meserii , avize, autorizatii, atestari, avizul sau certificatul medical etc. Pre Employment Screening, daca doresti sa ai o afacere de succes, atunci selecteaza mai bine persoanele care le vei angaja sa-ti conduca afacerea.

– Investigații cu privire la personalul angajat in funcții de conducere (administratori, directori, manageri de toate nivelurile etc.), care nu respectă angajamentele contractuale, care fraudează firma prin diferite metode si politici de prețuri concurențiale (comisioane) sau prin folosirea unor anumiți furnizori și prestatori de  servicii, în interes propriu, construind în paralel propriile filiere, astfel aducand prejudicii companiei.

Pe masura dezvoltarii, diversificarii si amplificarii pietei asigurarilor in Romania am devenit martorii unui fenomen foarte variat de fraudare.
Ca si unealta in procesul de investigare, detectivul particular poate demonstra legitimitatea sau, dimpotriva, tentativa de fraudare a oricarui proces de despagubire.

 Serviciile de investigare a fraudelor in asigurari acopera urmatoarele situatii:
– investigarea fraudelor la depunerea cererii de asigurare (cereri de despagubire false) – clientul asigurat furnizeaza informatii false in scopul obtinerii unei polite de asigurare cu o prima mai mica sau pentru a obtine o rascumparare prin false pretentii;
– incasarea primelor de asigurare de catre broker si folosirea sumelor de bani in alte scopuri decat plata politelor de asigurare;
– depunerea de catre brokerul de asigurare a unor poliţe false pentru a obţine comisionul de la compania de asigurari;
– predarea de catre angajatul firmei de asigurari a unor documente false privind asigurarile incheiate pentru a pastra banii colectati de la clienţi;
– furnizarea de catre angajatul firmei de asigurari a unei cifre false privind valoarea primei de asigurare catre client si păstrarea surplusului de bani, in acest fel fiind afectata si imaginea companiei;
– investigarea existentei daunelor fizice (handicapuri, probleme locomotorii si de sanatate) in vederea dovedirii ca acestea sunt legitime sau prefacute.

Cererile de despagubire false care fac obiectul politelor de asigurare reprezinta o problema cu care societatile de asigurari se confrunta tot mai des. In acest sens, detectivii particulari efectueaza investigatii si verificari in scopul obtinerii de probe si dovezi in cazul cererilor de despagubire in asigurari pentru care planeaza suspiciunea de frauda.

Desi uneori este clar ca anumite cereri de despagubire sunt rezultatul unor incercari de inselaciune, multe dintre aceste cazuri sunt dificil de probat, fiind nevoie de dovezi clare si irefutabile pentru ca societatea de asigurare sa refuze plata acestora. De asemenea, detectivii se concentreaza si pe identificarea martorilor evenimentului in cauza si obtinerea de declaratii din partea acestora.

Cazuistica este variata:
 
investigarea fraudelor privind cererile de despagubire false la asigurarile auto (accidente auto/reparatie autovehicul, vatamari corporale) – asiguratii adesea insceneaza accidente rutiere in scopul obtinerii de despagubiri nemeritate;
– investigarea fraudelor privind cererile de despagubire la asigurarile de viata (deces, vatamare corporala, etc);
– investigarea fraudelor privind cererile de despagubire la asigurarile de sanatate – documentatie falsa in scopul obtinerii despagubirilor;
– investigarea fraudelor privind cererile de despagubire la asigurarile de locuinta – inscenarea unor situatii care duc la pagube stipulate in politele de asigurare (inundatii, incendii, spargeri de locuinte);
– investigarea fraudelor privind cererile de despagubire la asigurarile de calatorie – documentatie falsa in scopul obtinerii despagubirilor;

Probele in astfel de investigatii se obtin prin mijloace variate, cum ar fi:
 
Rapoarte privind investigatiile efectuate;
– Declaratii ale reclamantilor, martorilor, celorlalte parti implicate in evenimentul asigurat;
– Probe tip “capcana” asupra reclamantilor care incearca fraudarea companiei de asigurari;
– Verificarea background-ului reclamantului;
– Supraveghere operativa (filaj).

detectiv
Detectivi Oltenia este specializată în realizarea de investigaţii şi verificări tehnice pentru asigurarea protecției împotriva scurgerilor de informații din sedii de firme, cabinete de notari/avocați, spații private, vizând, în acest sens, controlul birourilor, sălilor de conferinţă, locaţiilor unde pt fi instalate mijoace tehnice de spionaj de către concurență.
Astfel, cu discreție deplină și profesionalism, chiar de la prima întâlnire cu specialiștii noștri, aceștia vă vor identifica nevoile și veți stabili, de comun acord, un plan de acțiune în baza informațiilor pe care le-ați furnizat, în vederea depistării interceptărilor ilegale a convorbirilor sau activităților desfășurate de dvs.

Apoi va avea loc activitatea de investigare propriu zisă, constand în verificarea spațiilor, incintelor fixe sau mobile, control tehnic amănunțit asupra oricarui obiect ce poate găzdui un microfon sau o cameră video de tip “spion”.
Finalizarea investigației va avea ca rezultat un raport complet ce va include toate datele colectate cu privire la caz.
Se pot incheia si contracte tip abonament prin care specialistii nostri sa asigure periodic investigatii de specialitate, antiinterceptare.

Actiuni de contrafilaj pentru depistarea unor activitati ilegale de supraveghere

Daca ai depistat un pericol asupra afacerii tale sau asupra intereselor personale si exista suspiciunea ca ai putea fi urmarit ilegal, detectivii nostri pot depista discret, rapid si prin mijloace profesioniste acest lucru, protejandu-te de eventuale actiuni ilegale de supraveghere sau spionaj.

detectiv

Detectivi Oltenia ofera servicii profesionale Mistery shopping  tuturor companiilor interesate de realizarea unei evaluari corecte a calitatii serviciilor pe care le ofera clientilor si a gradului de satisfacere a acestora. Detectivii nostri particulari (clientii misteriosi/cumparatorii sub acoperire) vor identifica unde anume exista probleme in interactiunea cu clientii, astfel incat sa puteti lua cele mai corecte decizii pentru obtinerea rezultatelor dorite si cresterea vanzarilor.

Detectivii nostri efectueaza investigatii tip Mystery Shopping adaptate cerintelor si nevoilor oricarei companii, domeniile noastre de actiune cuprinzand:

  • Performanta angajatilor
  • Analiza Point-of-Sale (analiza satisfactiei clientilor la punctele de vanzare)
  • Testarea scenariilor strategice pentru actiunea de Mistery Shopping.
detectiv

Serviciul/Distanța față de casă face dificilă, uneori chiar imposibilă, supravegerea copiilor de către părinți.

Într-un mediu aflat într-o continuă transformare pentru tineri, sub influența unui anturaj nepotrivit, aceștia se îndepărtează de familie iar consecințele pot fi, deseori, nefaste.

Fiecare părinte este îngrijorat când comportamentul copilului se schimbă, pentru că astăzi tentațiile și anturajul pot modela negativ caracterul unui copil bun, cu un viitor care sună promițător.

Cel  mai sigur mod de a afla cum își petrec timpul copiii, când părinții nu sunt în preajmă,  este acela de a apela la serviciile detectivilor particulari, care pot investiga, cu discreție și profesionalism, astfel de situații.

 

Prin servicii de monitorizare, derulate de către specialiști în investigații familiale, se pot obține, spre exemplu, informații care pot confirma sau înlătura eventualele bănuieli cu privire la: consumul de alcool/substanțe ilegale, anturajul negativ, locurile nepotrivite frecventate.

Părinții preocupați de comportamentul îngrijorător al copiilor se pot adresa detectivilor Blue Eyes Intelligence SRL, care provin din zona de intelligence și au o bogată experiență în activități de investigații specifice.

Concluziile/rezultate investigațiilor se vor concretiza într-un raport detaliat ce poate sta la baza luării unor decizii obiective de către părinți.

detectiv

Verificarile privind bunurile unei persoane sunt adesea utilizate in scopul identificarii si cunoasterii statutului financiar si al istoricului pe care o persoana il are din acest punct de vedere.  Aceste verificari sunt utilizate cu precadere in situatii premaritale sau in cazurile de divort. Sunt de asemenea utile in problemele legate de succesiuni, unde bunurile unei persoane decedate sau care nu are capacitate deplina de exercitiu nu sunt cunoscute.

Va oferim o gama variata de servicii de investigare si cercetare a bunurilor detinute de catre  persoane fizice, precum  si implicarea acestora in companii pe care le pot detine. Punem accentul pe bunurile ascunse, experienta demonstrand ca bunurile sau statutul financiar pe care o persoana le declara sunt foarte diferite de realitate.  Astfel, din mai multe motive, precum evaziunea fiscala, secrete maritale sau alte motive de pastrare a secretului, o persoana poate decide sa isi ascunda bunurile pe care le detine.

Investigatorii nostri privati efectueaza in mod profesionist si discret cautarea, identificarea si localizarea bunurilor detinute de persoanele fizice, punandu-va la dispozitie rapoarte detaliate ale rezultatelor obtinute.

 Tipuri de bunuri/active care fac obiectul verificarilor noastre:
 
Sursa de venit – Utilizam o varietate de metode si tehnici de descoperire a sursei de venit a subiectului investigat;
– Proprietati imobiliare – efectuam verificari privind detinatorul de drept si de fapt al unei proprietati, ipoteci si alte garantii reale imobiliare, istoricul proprietarilor unui imobil, etc;
– Alte proprietati – ex. obiecte de arta, colectii, detinute de subiectul investigatiei;
– Vehicule detinute (autoturisme, aparate de zbor, ambarcatiuni);
– Afilieri la business-uri;
– Detinerea unui drept de proprietate intelectuala – patente, marci, site-uri web, domenii, drepturi de exclusivitate.

Alte servicii

Servicii 2

   Investigatii matrimoniale

      INVESTIGATIILE MATRIMONIALE se desfasoara sub mai multe aspecte: informatii pre si post – maritale, probe in cazurile de infidelitate in cuplu, verificari asupra trecutului viitorului sot/sotie; probe pentru divort, partaj, etc.

        In cazul in care suspectati ca partenerul de viata va insala sau ca isi petrece timpul cu activitati paguboase pentru intreaga familie (ex: jocurile de noroc) despre care nu vorbeste cu dumneavoastra, apeland la serviciile noastre veti gasi raspunsuri la intrebarile care va macina.
        Un detectiv privat va poate ajuta sa descoperiti adevarul si sa inlaturati indoielile care va tulbura. Vom trata problema dumneavoastra cu cea mai mare discretie si compasiune, furnizandu-va in acelasi timp probe de necontestat in situatia cu care va confruntati.
        In cele mai multe cazuri, suspiciunile ca partenerul de viata este infidel apar in urma unor schimbari in comporamentul acestuia. De aceea trebuie sa stiti sigur daca aceste schimbari sunt nevinovate sau nu. In unele cazuri, sunteti sigur ca partenerul de viata va insala, in altele este posibil sa va inselati si sa fi interpretat gresit comportamentul acestuia. In ambele cazuri insa, aveti nevoie de dovezi pentru a inlatura orice suspiciune si ingrijorare.
          La finalul investigatiei, detectivul privat care va prelua cazul Dvs. va va furniza un raport detaliat de investigatii, incluzand inregistrari audio-video, fotografii, precum si alte mijloace de proba relevante pentru caz.

Investigatii premaritale/prenuptiale

      Cunosti cu adevarat  persoana care iti va fi partener de viata ? – Ar trebui!
        Profesionalismul, resursele si experienta detectivilor particulari va pot ajuta sa aflati raspunsul la aceasta intrebare. Suntem specializati in investigatigarea trecutului si prezentului unei persoane, aceasta putandu-va ajuta in luarea celei mai corecte decizii atunci cand intrati /doriti sa faceti un pas decisiv intr-o relatie.
         Fie ca aveti nevoie de date despre trecutul unei persoane, despre educatia pe care sustine ca o are sau doriti sa documentati activitatile curente pe care le desfasoara, un detectiv privat va poate furniza raspunsurile de care aveti nevoie.

Servicii 3

Supraveghere operativa

         Detectivi Oltenia, la cerere, asigură monitorizarea/urmărirea unei persoane, numai în locuri publice, conform legii și obținerea de probe video-foto, privind locurile frecventate, persoanele întâlnite, alte detalii de interes pentru client sau acțiuni desfășurate.

          Serviciile de supraveghere operativa sunt, uneori, cea mai buna optiune atunci cand aveti nevoie sa determinati care sunt activitatile pe care le desfasoara o persoana. Supravegherea operativa se poate derula pe o perioada scurta de timp (cateva ore) sau pe perioade mai lungi  (zile, saptamani) depinzand de circumstantele fiecarui caz. Aceasta operatiune consta in monitorizarea si urmarirea discreta a unei persoane (subiectul) fara ca aceasta din urma sa fie constienta ca este urmarita.

         Cand este utila supravegherea operativa:

  • Pentru a confirma activitatile unei persoane si contactele pe care le are
  • Pentru a localiza locul de munca si adresa unde locuieste o persoana
  • Pentru a documenta stilul de viata al unei persoane
  • Pentru a investiga beneficiile obtinute in urma unei fraude
  • Pentru a documenta abuzul de alcool si droguri ale unei persoane
  • In cazurile de infidelitate (vezi Investigatii matrimoniale)
  • Supraveghere companii

        Supravegherea operativa este o operatiune care necesita competente si abilitati speciale din partea detectivilor particulari care o efectueaza. De aceea utilizam cei mai buni specialisti, cu o vasta experienta si special antrenati sa desfasoare aceasta activitate in scopul obtinerii celor mai concludente probe pe teren. Utilizam de asemenea tehnologie avansata  si unele din cele mai eficiente echipamente  disponibile pentru efectuarea supravegherii asupra vehiculelor in miscare, persoanelor care se deplaseaza pe jos sau obtinerii probelor din spatiile inchise (cladiri, cluburi, baruri, etc).

      Detectivii nostri vor discuta cu clientul mai multe optiuni de supraveghere operativa si vor sugera cele mai eficiente modalitati de efectuare a acesteia in baza experientei si cunostintelor noastre.

 

Investigatii in cazuri de Dreptul familiei

     Efectuam investigatii private si supravegheri pentru clientii nostri avocati in cazurile privind:
– Fraudele din domeniul asigurarilor;
– Cazurile matrimoniale;
– Cazurile de custodia copilului.

         Furnizam servicii de investigatii si supravegheri in urmatoarele domenii ale dreptului familiei sau conexe administrate de clientii nostri avocati:
– Investigatii in cazuri matrimoniale – Este vorba in principal despre investigatii in cazurile de suspiciune de infidelitate.
– Investigatii in cazuri de custodia copilului – Investigam in principal cazuri de abuzul copilului, neglijarea copilului, abuz de alcool/droguri ale parintelui.
– Investigatii in cazuri de divort – Investigam si obtinem probe de importanta capitala in cazurile de divort si partaj.

 

  Investigatii imobiliare, succesiune

      INVESTIGAŢIILE IMOBILIARE ȘI DE SUCCESIUNE implică de multe ori identificarea unor urme mai vechi, cum ar fi localizarea moștenitorilor lipsă și a martorilor sau descoperirea activelor necunoscute.

      Serviciile noastre includ:
– Verificarea in teren a informatiilor existente in acte si documente;
– Investigatii cu privire la ipoteci, acte diverse, testamente, cadastru, carte funciara, acte de propietate, acte de stare civila, mandate, imputerniciri, contracte, documente si inscrisuri, etc

 

detectiv

Investigatii procese civile

        Orice proces civil ajunge la un moment dat in stadiul in care se ridica semne de intrebare in cauza judecata. In astfel de situatii, de cele mai multe ori un detectiv particular a reusit sa faca lumina astfel incat impasul a fost depasit deoarece a reusit sa puna la dispozitia avocatului informatii cruciale care au dus la finalizarea cu success a procesului.

       Serviciile noastre constau in:
– Identificarea martorilor – in orice caz civil, identificarea potentialilor martori este o parte importantă in stabilirea unei strategii castigatoare. Economisiti timp si lasati acest aspect in seama detectivilor nostri.
– Localizarea martorilor si a altor persoane care prezinta interes in cauzele civile – Folosim cele mai eficiente metode de investigare si baze de date disponibile pentru a localiza majoritatea persoanelor cautate.
– Gestionarea cazurilor de investigare – un avocat are nevoie de cineva care poate vedea directia in care un caz o ia, de a o valorifica si în cele din urmă de a sti ceea ce este necesar pentru proces. Avem experiență în rezolvarea cazurilor de mari dimensiuni pentru clienții noștri avocati, aceasta permitandu-i avocatului să se concentreze pe strategia de caz.
– Efectuarea de investigatii de fapt – acordam o atentie deosebita intrebarilor la care aveti nevoie de raspunsuri. Vom efectua investigatiile necesare si vom oferi raspunsuri complete si directe, sustinute de probe.
– Localizarea bunurilor – localizam cu eficacitate bunurile personale si activele unor business-uri.
– Revizuirea documentelor – stim ce sa cautam si sintetizam documentele într-un mod care va economisește timp.
– Tintirea si restrangerea sferei de cautare – putem furniza informații de fond despre martori și celelalte părți ale unui caz.

     Putem furniza informații pentru a infirma sau confirma anumite aspecte legate de cazurile pe care le reprezentati, detectivii nostri particulari identificand informatiile de care este nevoie si care sunt cele mai bune surse de informatii.
– Efectuarea de investigatii de fond – efectuam verificarea persoanelor pentru care exista interes in cauzele civile, in vederea descoperirii trecutului personal, profesional, financiar, civil si penal al acestora.

 

Programează o discuție cu noi!

Trimite-ne un mail

Share This